GRATIS forsendelse fra 3000 kr. - Levering inden for 5 arbejdsdage - Ombytning inden for 14 dage efter levering

Hvorfra kommer det tøj, vi sælger?

Kashmir blog Peter Greša

Kashmir er dyrt, efterspurgt og moderne. Sweatere og andet kashmirtøj produceres med større eller mindre succes af mange virksomheder i hele verden. Globalt fremstilles det meste kashmirtøj i Kina.  I Europa bliver de fleste kashmirprodukter fremstillet i Skotland og Italien. Produkterne fra ​​de europæiske producenter har meget høj kvalitet, men prisen plejer at være højere sammenlignet med produkter af samme kvalitet fra Orienten. Årsagen er højere omkostninger til arbejdskraft, energi og opbevaring.

De fleste kashmirprodukter, som vi tilbyder i vores e-shop, er produceret i det mest traditionelle land for kashmir - i Nepal, ved foden af Himalayabjergene​​. Det er her den rejse for kashmir og dens vævere  begyndte, som endte med at  gøre kashmir berømt som et af ​​de dyreste og samtidig smukkeste naturlige tekstiler.

Produktionsvirksomheden, som vores kashmirtøj  kommer fra, ligger i nærheden af Kathmandu. Den beskæftiger de bedste vævere , som tilfører de håndvævede pashminatørklæder dygtighed og kunnen fra  generationer af vævere, som har fremstillet disse  pashminaer på samme måde i løbet af århundreder. Produkterne, som du køber hos os, bliver ikke produceret industrielt gennem automatiserede produktionslinjer (som det f.eks. er tilfældet i nabolandet Kina).