GRATIS forsendelse fra 3000 kr. - Levering inden for 5 arbejdsdage - Ombytning inden for 14 dage efter levering

Kashmir – historien om verdens dyreste naturlige tekstil.

Kashmir blog Peter Greša

Kashmirens historie er historien om luksus, skønhed og elegance. Håndvævede kashmirtørklæder (pashmina) var i middelalderen tegn på, at man hørte til de højeste samfundslag. En kashmirsweater eller -vest var en grundlæggende del af den engelske gentlemans garderobe.

Hvordan ser kashmirens historie ud? Kashmir kommer ikke, som navnet ellers antyder, fra den indiske provins af samme navn, selv om der her allerede i det 16. århundrede blev produceret fine og bemærkelsesværdige farvede tørklæder af lokale vævere.

Kashmiren kommer fra Himalayas højsletter i Kina og Mongoliet, hvor man finder kashmirgeden, hvis pels (eller rettere pelsens nederste bløde lag, kaldet underuld) er det grundlæggende råmateriale til kashmirproduktionen. Et halvt år med vinter, og ofte ned til 40 graders frost, giver gedens pels kvaliteter, der værdsættes over hele verden - mildhed, blødhed og varme.

Kashmir i de europæiske lande

I Europa kendte man kashmir allerede i Romerrigets tid, men den sande æra for kashmir i de europæiske lande startede engang i begyndelsen af ​​det 19. århundrede, da pashminatørklæder, importeret fra Orienten, blev et modehit i Paris. Snart derefter begyndte franske og engelske spinderier at bearbejde rå kashmir, importeret fra Kina – og kashmir bliver i flere årtier en værdsat handelsvare i modeverdenen. I løbet af det 20. århundrede er populariteten af ​​kashmirprodukter skiftevis stigende og faldende, og nu i begyndelsen af det 21. århundrede er efterspørgslen efter kashmirsweatere og pashminatørklæder blusset op igen. Det er vi opmærksomme på i vores e-shop og tilbyder det bedste, som markedet for kashmirtøj kan tilbyde i dag.