GRATIS forsendelse fra 3000 kr. - Levering inden for 5 arbejdsdage - Ombytning inden for 14 dage efter levering

Kashmirstoffet - grundlæggende oplysninger på et øjeblik.

Kashmir blog Peter Greša

Kashmiruld er et af ​​de mest luksuriøse og dyreste naturlige tekstiler. For sin anvendelighed og æstetiske egenskaber hører kashmirstof også til blandt de mest eftertragtede tekstiler. Produkter af kashmiruld er meget fine, bløde og behagelige at røre ved og have på. Kashmirsweatere varmer mindst dobbelt så meget som lige så tykke sweatere af fåreuld. Kashmir holder god pasform og falmer ikke. Med ordentlig pleje holder kashmir i årevis.

Hvordan indsamles kashmir?

Kashmiruld indsamles ved kæmning af kashmirgedens underuld (det nederste pelslag). Denne ekstremt modstandsdygtige race lever på højtbeliggende plateauer  i Kina og Mongoliet. Kashmirgedens underuld er blød og tyk og beskytter perfekt mod ned til 40 graders frost. Rå kashmir, som fås ved kæmning af underuld i forårs- og sommermånederne, gennemgår en lang proces af manuelle behandlinger, som leder frem til kashmirgarnet og de trøjer eller tørklæder (pashmina) som bliver strikket eller vævet af det. For resten, vidste du, at til en trøje af almindelig størrelse er der brug for uld fra 3-5 geder?

Hvordan og efter hvilke kriterier vælger man kashmirtøj?

Ved valg af en kashmirsweater eller et andet produkt skal du ved siden af farven og størrelsen primært fokusere på antallet af lag (dvs. tråde – på engelsk ply) af det kashmirgarn, som produktet er strikket eller vævet af.  Denne parameter afgør, under hvilke forhold du vil føle dig bedst tilpas i en kashmirbeklædning. Generelt gælder, at er jo flere lag, jo varmere er tøjet. Det mest almindelige er kashmirsweatere af to-lags garn, som der er flest af i vores kollektion. Disse sweatere, veste og pullovere kan du bruge året rundt, og du vil altid føle dig godt tilpas. De tykkeste sweatere har ti eller tolv lag og er designet til at blive brugt i den koldeste del af året. Dem finder du selvfølgelig også hos os.