GRATIS forsendelse fra 3000 kr. - Levering inden for 5 arbejdsdage - Ombytning inden for 14 dage efter levering

Hvordan bliver den rå kashmiruld til en sweater eller pashmina?

Kashmir blog Peter Greša

Hvordan bliver den rå kashmiruld til en varm og blød sweater eller elegant pashmina? Og hvordan indsamler man kashmiruld?

Indsamling af kashmiruld begynder i det tidlige forår, når kashmirgederne er begyndt at slippe af med deres rige og bløde underuld, som beskytter dem mod den stærke frost på plateauerne i Himalayabjergene. Traditionelt fås kashmiruld ved at indsamle totter, der hænger på klipper og buske, hvor gederne forsøger at slippe af med den varme frakke ved at gnide sig. En afgørende del af produktionen af ​​kashmiruld fås dog fra storavl, hvor ulden indsamles ved kæmning.

Til fremstillingen af kashmirgarn anvendes kun underuld, idet den øverste del af pelsen indeholder for stive fibre, som ikke er egnede til vævning og strikning af tøj. Det er værd at bemærke, at der opnås cirka 150 g kashmiruld om året fra ​​en ged. Globalt produceres i alt omkring 15.000 tons hvert år i hele verden. Kashmir er altså virkelig et sjældent og eksklusivt råstof .

Den rå kashmir bliver vasket og sorteret, og af dén spinder man garnet, som bliver farvet og tørret. Derefter kommer det vigtigste – vævning eller strikning. Her opnås det endelige produkts kvaliteter, afhængig af, om det drejer sig om en automatiseret proces på samlebånd , eller om det er en traditionel håndlavet proces. De fleste kashmirprodukter, som vi tilbyder i vores e-shop, er håndvævede og håndstrikkede. På den måde bevares kashmirens nytteværdi i fuldt omfang.